سفارش تبلیغ
صبا ویژن

92/3/6
9:33 صبح

آیا با یک انتخابات مواجه ایم؟

بدست روح اله ریاضی در دسته انتخابات 92

18 روز مانده تا انتخابات

انتخابات اخیر را اگر بخواهم با توجه به شرایطی که در مطلب قبل بیان کردم مقایسه کنم:

شرط «انتخاب» را دارد و تقریبا می توان به صورت کلی کاندیداها را به دو دسته حامی وضع موجود و منتقد آن تقسیم بندی کرد و به صورت جزیی تر به نظرم هر چهار جریان اصول گرا، احمدی نژاد، هاشمی و خاتمی در کنار یک یا دو نامزد مستقل در آن حضور تضعیف شده ای دارند.

اما در مورد شرط «تاثیر گذاری» سخن گفتن به نظرم کمی زود است. بعد از رد صلاحیت آیت الله، شاید خیلی ها به این نتیجه رسیدند که چنین شرطی غیرممکن است.اما من نمی خواهم زود نتیجه بگیرم.

بهتر است مطلب بعد را بخوانید.

یک یادداشت خوب: اصل، احراز مردم است.

یادداشت بعد: در مورد استراتژی های ممکن دو جریان منتقد و اصولگراست.

 


92/3/5
8:28 عصر

کی در انتخابات شرکت می کنم؟

بدست روح اله ریاضی در دسته انتخابات 92

19 روز تا انتخابات

پدیده های اجتماعی هر کدام ذات و ماهیتی تفکیک ناپذیر دارند.

وقتی صحبت از «انتخابات» می کنیم، نمی توانیم آن ماهیت و ذات را نادیده بگیریم و به هر پدیده ای انتخابات بگوییم.

از نظر من برای «انتخابات» می توان دو شرط حداقلی تعریف کرد.

اول اینکه در آن امکان «انتخاب» وجود داشته باشد. یعنی حداقل با بیش از یک نوع فکر و سلیقه و برنامه مواجه باشیم که امکان تفکیک و تمایز آنها کاملا وجود داشته باشد. این به معنای تعدد افراد نیست.چه بسا در انتخاباتی 10 نامزد وجود داشته باشند اما همه یک حرف بزنند و صرفا در شکل و شمایل ، سخنان متفاوتی بگویند. یا آنکه شاید در حد اجرا و تصمیم های جزیی، و یا بخشی، تفاوت هایی باشد اما در حد استراتژی و تصمیمات کلان، تمایزی وجود نداشته باشد.

دوم اینکه امکان «تاثیرگذاری» انتخاب من وجود داشته باشد. چه بسا 10 نامزد متفاوت داشته باشیم ولی از همین الان مشخص است که چه کسی رییس جمهور می شود. یا برخی از این نامزد ها به تعبیری صرفا گرم کننده تنور انتخابات هستند و قرار است ژست بازنده آبرومند را بازی کنند.

یا آنکه شرایط به گونه ای است که نمی توانند در انتخابات موفق شوند.منظورم از تاثیر گذاری صرفا در انتخاب و جابجایی افراد است والا می توان تاثیرگذاری را در بعد از انتخاب هم در نظر گرفت و مثلا بیان کرد که آیا شخص می تواند برنامه هایش را پیاده کند یا نه؟

برای شرط اول می توان انتخابات دوره سوم ریاست جمهوری را مثال زد که حتی نامزدهای تایید صلاحیت شده هم می گفتند که انتخابشان فلانی است.

در مورد دومی هم انتخابات اخیر مجلس مثال خوبی است که در آن حتی اگر همه منتقدین وضع موجود از اصلاح طلب و گروه علی مطهری رای می آوردند هم می شدند یک اقلیت محدود در مجلس.

یادداشت بعد: در مورد این است که انتخابات اخیر آیا این شرایط را دارد یا نه؟

 


92/3/1
6:31 عصر

منعم ام گردان به درویشی و خرسندی!

بدست روح اله ریاضی در دسته

دور و بر من پر است از آدم هایی که دل خوشی از تو ندارند.

معتقدند که در زمان قدرت مندی تو به آنها ظلم شده .ظلمی که یا معتقدند از جانب تو بوده، یا می توانستی جلویش را بگیری  و یا آنکه در برابرش سکوت کردی.

این چند ساعت هر کدامشان را که می دیدم، در عمق نگاه شان خبری از آن نفرت نبود. گویا می خواستند بگویند که حق تو هر چه که بود، این نبود!

یادت هست که وقتی برای دیدار آخر به بیمارستان رفتی و آقا مجتبی ازت خواست که برایش روضه بخوانی. به پسرش سفارش کرد که اگر از بیمارستان مرخص شد، اولین فردی که می خواهد ببیند، تو بودی.

مطمئنم که از آن بالا بالاها، آقا مجتبای ما دارد به تو لبخند می زند. می دانی چرا؟

داری عاقبت به خیر می شی آیت الله!

توضیح: مطلب قبل ،مرتب به روز خواهد شد.

 

 


<      1   2